WhatsApp Group Join Now
Telegram Group (update) Join Now

COAL INDIA LIMITED(CIL) REASONING PRACTICE SET-Odd Man Out

Rate this post
Directions—In each of the following questions one word is different from the rest. Find out the word which does not belong to the group—

1. (A) BFD
(B) NRP
(C) HLG
(D) QUS
(E) UYW
Ans : (C)

2. (A) GTSH
(B) BYXC
(C) ETUF
(D) LONM
(E) KPIR
Ans : (C)

3. (A) PQ
(B) CD
(C) MN
(D) DF
(E) RS
Ans : (D)

4. (A) HB
(B) ZU
(C) NI
(D) TO
(E) PK
Ans : (A)

5. (A) CEI
(B) QSX
(C) JLP
(D) QSW
(E) MOS
Ans : (B)

6. (A) ZXVT
(B) SQOM
(C) ECBA
(D) UHF
(E) DBTR
Ans : (C)

7. (A) KMNO
(B) ABDE
(C) PRST
(D) UWXY
(E) QSTU
Ans : (B)

8. (A) BC
(B) FG
(C) KL
(D) PQ
(E) TV
Ans : (E)

9. (A) KLM
(B) NPR
(C) BCD
(D) RQP
(E) HGF
Ans : (B)

10. (A) ML
(B) TS
(C) FG
(D) PO
(E) XW
Ans : (C)

11. (A) NMLK
(B) RQPO
(C) UTSR
(D) WXUV
(E) EDCB
Ans : (D)

12. (A) ACEG
(B) MOQS
(C) GHJL
(D) RTVX
(E) KMOQ
Ans : (C)

13. (A) CE
(B) HK
(C) SQ
(D) MN
(E) WZ
Ans : (D)

14. (A) BCB
(B) DED
(C) ABA
(OJ KLL
(E) MNM
Ans : (D)

15. (A) BCD
(B) NPR
(C) KLM
(D) RQP
(E) HGF
Ans : (B)

16. (A) MOQ
(B) GEC
(C) SUW
(D) PRT
(E) TVX
Ans : (B)

17. (A) AG
(B) IO
(C) PV
(D) QW
(E) SY
Ans : (C)

18. (A) EQL
(B) BHF
(C) KTI
(D) SXD
(E) JWM
Ans : (D)

19. (A) ACDB
(B) MOPN
(C) SVUT
(D) QSTR
(E) JLMK
Ans : (C)

20. (A) Printer
(B) Author
(C) Publisher
(D) Correspondent
(E) Reader
Ans : (E)

21. (A) FLOK
(B) CROWD
(C) HERD
(D) SWARM
(E) TEAM
Ans : (E)

22. (A) Jupiter
(B) Sky
(C) Star
(D) Moon
(E) Sun
Ans : (B)

23. (A) Sofa
(B) Bed
(C) Diwan
(D) Chair
(E) Table
Ans : (B)

24. (A) Cheese
(B) Butter
(C) Ghee
(D) Milk
(E) Curd
Ans : (D)

25. (A) Ginger
(B) Tomato
(C) Carrot
(D) Beet
(E) Potato
Ans : (B)

Leave a Comment